Vastuullisuus

 

MISSÄ MALLISTOT JA TUOTTEET SUUNNITELLAAN?

Olemme kiertäneet ympäri Eurooppaa erilaisissa tapahtumissa ja messuilla. Olemme imeneet vaikutuksia niin henkilökohtaisilta matkoiltamme kuin maineikkaiden Italialaisten suunnittelijoiden suunnitelmista ja jalkauttaneet ne selkeiksi, helposti lähestyttäviksi tuotteiksi vastaamaan suomalaisten makua. Jokaisen malliston ja tuotteen on suunnitellut oma Kustom Design Studiomme. Kukin asiakas voi kustomoida oman tuotteensa vastaamaan juuri omia mieltymyksiään. Tähän eivät muut alan toimijat pysty.

VOINKO ITSE VAIKUTTAA TUOTTEISIIN?

Kyllä voit. Kehitämme mallistoamme ja tuotteitamme yhdessä asiakkaiden, sisustusarkkitehtien ja -suunnittelijoiden kanssa. Lisäksi otamme asiakkaiden palautteen tarkasti huomioon tulevissa tuotteissamme. Esimerkiksi uudet kankaat ovat aina testattuja ja hyväksi havaittuja ennen kuin tuomme ne mallistoomme. Ja kustomoimalla saat tuotteesta juuri sellaisen kuin haluat.

KUORMITTAAKO HUONEKALUTEOLLISUUS YMPÄRISTÖÄ?

Kyllä ja ei. Lähes kaikki tuotanto kuormittaa ympäristöä, mutta me kustomilla olemme pyrkineet minimoimaan ympäristön kuormittamisen. Tarjoamalla Suomessa valmistettuja tuotteita suomalaisille, kuljetuksista aiheutuva kuormitus saadaan huomattavasti alhaisemmaksi kuin suurimmalla osalla muilla Suomessa toimivista huonekaluja myyvistä yrityksistä. Moni perinteinenkin Suomalainen yritys valmistuttaa suurimman osan tuotteistaan Baltiassa ja Kauko-idässä.

Suosimme luonnonmateriaaleja ja kierrätysmateriaaleja. Käyttämämme puu ja puuosat ovat PEFC -sertifioiduista metsistä. Meillä on käynnissä oma PEFC-standardin mukainen sertifiointiprosessi.

Valikoimissamme on myös tuotteita, jotka ovat tutkitusti haitta-aineettomia Oeko-Tex R Standard 100 mukaisesti valmistettuja.

MISTÄ TIEDÄN, ETTÄ KÄYTETYT MATERIAALIT OVAT TURVALLISIA?

Asioimme vain luotettaviksi kokemiemme ja tuoteturvallisuuteen panostavien materiaalitoimittajien kanssa. Vierailemme myös säännöllisesti materiaalitoimittajiemme luona.

Kaikki käyttämämme materiaalit ja tuotteet testataan ja laadimme testien pohjalta hoito-ohjeet ja kerromme kankaiden ominaisuuksista. Näin asiakas osaa huoltaa tuotteitaan oikein ja niistä on iloa pitkään. 

KUINKA HYVIN OLETTE SELVILLÄ TUOTANTO-OLOSUHTEISTA JA MISSÄ TUOTTEET VALMISTETAAN?

Poikkeuksellisen hyvin, sillä tuotantomme on perheemme omissa käsissä ja sijaitsee Tampereella. Aika harva valmistaja voi sanoa samaa.

Kankaat hankimme muutamalta eurooppalaiselta toimittajalta, josta tuotteet kulkevat Suomeen laivoilla ja rekoilla, eikä lentorahtia tarvita. Näin tuotteiden toimitus Suomeen on ekologisempaa.

MITEN KIERRÄTYS JA JÄTTEET ON HUOMIOITU PROSESSEISSANNE?

Etsimme jatkuvasti uusia tapoja hyödyntää leikkuussa syntyvää hukkaa ja ylijäämämateriaalia, joita tarjoamme esimerkiksi päiväkodeille askartelumateriaaliksi. Suosimme sertifioituja materiaaleja ja seuraamme kiertotalouden mahdollisuuksia.

Kehitämme kierrätettäviä suojauspusseja ja haemme jatkuvasti pakkausmateriaalivaihtoehtoja muovin vähentämiseksi. 

MITÄ TAPAHTUU MYYMÄTTÄ JÄÄNEILLE TUOTTEILLE?

Valmistamme vain sen verran, kun myymme. Tämä on avain kestävään kehitykseen ja myös paras tapa välttää materiaalihukkaa.