Muotka-mallistolle Design from Finland -merkki

Design from Finlandkotimainenmittatilaussohvavastuullisuusteko
Muotka-mallistolle Design from Finland -merkki

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Kustomin uudelle Muotka-mallistolle Design from Finland -merkin. Merkki myönnetään kotimaisille yrityksille, jotka täyttävät tietyt ehdot liittyen muotoiluun satsaamiseen, muotoilulla erottautumiseen ja kilpailuun, sekä lisäksi käyttäjälähtöisyyteen, tuotantoprosessien läpinäkyvyyteen ja vastuullisuuteen. Design from Finland -merkkiä on jaettu vuodesta 2011 lähtien ja meillä Kustomilla olemme erityisen iloisia päästessämme osaksi suomalaisen huippumuotoilun vaikuttavaa joukkoa.

– Kustom hyvä esimerkki siitä, miten investointi muotoiluun on tuonut sille liiketoiminnallisia hyötyjä ja kilpailuetua. Olemme iloisia siitä, että merkinhaltijoiden määrä kasvaa ja yhä useammilta toimialoilta löytyy yrityksiä, jotka ovat hyödyntäneet muotoilua liiketoimintansa tukena, kertoo markkinointipäällikkö Johanna Lahti Suomalaisen Työn Liitosta.

– Olemme jo vuosia panostaneet muotoiluun ja erinomaiseen istuttavuuteen. Koimme, että aika on nyt kypsä nostaa esiin muotoiluosaamistamme ja siksi päätimme hakea Design from Finland -merkkiä. Uskomme suomalaisten vastuullisuuteen ja haluun ostaa laadukkaita kotimaisia tuotteita, kertoo Mikko Petäjistö Kustomilta.

Vastuullisuus on Kustomille liiketoiminnan lähtökohta. Meidän tuotteemme valmistetaan poikkeuksetta Suomessa ja raaka-aineista valtaosa on peräisin kotimaasta. Valmistuksessa suositaan luonnonmateriaaleja ja kierrätettyjä materiaaleja. Huonekalujen rungot tehdään suomalaisesta PEFC-sertifioidusta puusta ja istuin- sekä selkätyynyissä on käytetty kotimaisia täytteitä. Kun materiaalit ovat kotimaisia ja valmistus tapahtuu Suomessa, ei edestakaisesta kuljetuksesta synny turhia päästöjä. Jokainen huonekalu tehdään tilauksesta käsityönä Tampereella Tesomalla – rakkaudella.

Myös muotoilun lähtökohtana on Suomi ja erityisesti luonto. Muotka-malliston nimi ja design ovat saaneet innoituksensa Muotkatunturista. Käsinojien pyöreydessä on tuntureiden ja vesistöjen muotoa ja niiden kaarevuus tuo vastapainoa sohvan virtaviivaiselle minimalismille. Muotka-mallistosta löytyy useita erilaisia, kustomoitavia sohva- ja materiaalivaihtoehtoja. Saatavilla on kahden ja kolmen istuttava sohva, kulmasohva, divaanisohva, nojatuoli ja rahi. Kaikki Muotka-huonekalut ovat saatavilla myös kokonahkaisena. Jalat voit valita juuri oman makusi mukaan kuten myös selkä- ja istuintyynytkin. Vaihtoehtoina on kolme kovuutta: tukeva, medium ja pehmeä kimmovaahto. Saatavilla on myös ylellinen höyhentäyte. Kankaisissa sohvissa ja nojatuoleissa on irrotettavat ja pestävät päälliset. Tutustu mallistoon tarkemmin täällä.

Kustom on jo aiemmin saanut Avainlipun merkiksi suomalaisesta työstä. Näissä merkeissä on hyvä jatkaa suomalaista työtä.

https://suomalainentyo.fi/yrityksille/design-from-finland/design-from-finland-merkin-saannot/

https://www.kustom.fi/collections/muotka