Kankaat

Pidätkö pinkistä, ja haluaisit hattaran värisen sohvan? Vai kutkuttaako kenties hiekkarannan haalea tunnelma? Valitse juuri se värisävy, joka saa silmäsi säkenöimään ja sielusi sykkimään! Kodin tunnelma muodostuu valaistuksen lisäksi pitkälti väreistä.

On tunnettu tosiasia, että värit vaikuttavat mielialaamme. Yhdet värit rauhoittavat mieltämme ja toiset energisoivat. Kahden ääripään väliin jää laaja skaala värejä ja sävyjä, jotka luovat erilaisia tunnelmia ja tunnetiloja. Värien valinta omaan kotiin on hyvin henkilökohtainen prosessi, joka asukkaan täytyy saada tehdä itse. Värin valintaa voi lähestyä järkiperäisesti: usein neutraalit sävyt ovat turvallisia ja ajattomia valintoja. Toiset päättävät seurata rohkeasti tunteitaan. Värien ja materiaalien valinnassa ei ole yhtä ”oikeaa” ratkaisua vaan ihan jokainen sisustaja on oikeassa – mitä tahansa hän päättääkin valita!

Kaikki käyttämämme materiaalit ovat kestäviä ja laadukkaita, joten voit huoletta keskittyä niiden ulkonäköön.

VAKIOKANKAAT

Slottsfjord-kankaat

Nevotexin Slottsfjord on laadukas ja kestävä verhoilukangas. Sen villaa muistuttava matta ja pehmeä pinta hurmaa luonnollisella olemuksellaan ja hyvillä harmaan sävyillään.

Eros-kankaat

Nevotexin Eros on lyhytnukkainen samettikangas, jossa on ylellinen, hienoinen heijastus. Sen värivalikoima hulppea ja mukana on niin murrettuja kuin kirkkaitakin värejä.

Lauritzon Bond -kankaat

Bond on rouheapintainen, bukleemainen kangas. Tällä kankaalla on luonnetta, ja sitä tasoittaa pehmeä, murrettu värikartta.

Gute-kankaat

Lampaankarvaa muistuttava, pörröisen pehmeä kangas, joka kestää kulutusta ja vesipesua. Neljä värivaihtoehtoa ovat sävyiltään luonnollisia.

Lauritzon Story -kankaat

Tämä puuvillavoittoinen, mattapintainen kangas hurmaa pienellä ja ryhdikkäällä tekstuurillaan. Kokonaan kierrätetystä materiaalista luotu Story kuuluu Lauritzonin uuteen Greencare-mallistoon.

Jewel -kankaat

Pehmeästi shiftaavat Jewel-kankaat ovat valloittaneet asiakkaamme. Ne ovat teknisesti laadukkaita ja värejä löytyy niin syksyyn kuin kevääseen. Tilaa oma näytepalasi ja anna Jewelin valloittaa sydämesi.

Lauritzon Stark -kankaat

Eläväpintainen ja tyylikäs Stark on laadukas, helppohoitoinen ja erittäin kestävä kangas. Sen pinta on tiivis ja hienopunoksinen. EasyCare-kangas on helppo pitää puhtaana.

Lauritzon Sakura -kankaat

Sakura on eläväinen materiaali, jonka pintastruktuuri muodostuu erivärisistä langoista ja epäsäännöllisestä sidoksesta. Kangas on kestävä ja vesipestävä.

Altamura-kankaat

Altamura on rouheapintainen, tyylikäs ja ajaton kangas. Mallistossa on 17 kaunista maanläheistä värisävyä. Kangas on kudottu tuplaloimeen joten se on kestävä ja lankojen pieni kiilto saa värit hehkumaan ja kankaan näyttämään ylelliseltä.

Avelina-kankaat

Sametinpehmeät Avelina-kankaat ovat teknisestikin erittäin laadukkaita ja kestäviä. Tilaa oma näytepalasi ja hurmaannu sen pehmeydestä.

Crevin Velvety

Pehmeä ja tyylikäs Velvety kestää hyvin kulutusta ja on samettisen tuntuinen. Sen murrettu värivalikoima luonnollisella tavalla elegantti.

KUSTOM ERIKOISKANKAAT

Valmistamme sohvia ja nojatuoleja myös muista kankaista. Tarjonnassa on mm. seuraavien toimittajien kankaat:

Lauritzon, Nevotex, Orient Occident, Designers Guild, Crevin, Utopia, Camengo, Camira, ROMO, Scion, Dörflinger & Nickow jne.

Voit tutustua eri toimittajien valikoimiin heidän verkkosivuillaan tai ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tilaa maksuttomat kankaiden näytepalat suoraan kotiisi täältä

SOHVAKANKAAN VALINTA

Kankaan valinta on usein haastavaa. Värit, materiaalit ja puhdistettavuus mietityttävät, ja lisäksi vaihtoehtoja on liikaa. Jos perheeseen kuuluu pieniä lapsia tai lemmikkejä, kankaan ominaisuuksia tulee mietittyä eri näkökulmasta kuin yhden aikuisen taloudessa. Tässä tekstissä käymme läpi asioita, joita on hyvä ottaa huomioon ennen kangasvalinnan tekemistä. Olet sitten hankkimassa sohvaa kotiin, mökille tai konttoriin, eri vaihtoehdot kannattaa käydä läpi huolellisesti ja tehdä valinta käyttötarpeen mukaan.

Millaiset käyttäjät, sellainen sohva

Lapsiperheessä verhoilukankaaksi kannattaa valita helposti puhdistettava, vesipestävä materiaali. Esimerkiksi Orientin Altamura on erityisen helppo pitää puhtaana, sillä se on käsitelty likaa hylkiväksi kuituun saakka. Suurin osa vesipestävistä kankaista on maksimissaan 40 asteen pesun kestäviä, mutta muutama ilahduttava poikkeuskin löytyy. Vakiokankaamme Slottsfjordin saa pestä 60 asteessa, samaten myös Lauritzonin Deluxen, jota on saatavilla erikoiskankaana. Tutustu kankaiden hoito-ohjeisiin, niin löydät lisää tietoja tahranpoistosta. Kaikki vakiokankaamme ovat laadukkaita, kestäviä ja vesipestäviä, joten ne ovat huolettomia valintoja. Lemmikkiperheessä on kuitenkin kangas vähän eri tavalla uhattuna.
 
Lapset eivät ole sohvan verhoilun suurin uhka, vaan kaikenkarvaiset ystävämme - valitettavasti. Koira voi innostua kuopsuttamaan pesää ja kissa saattaa pitää huonekaluja kiipeilypuunaan. Kynsien aikaansaamat tuhot ovat usein vaikeampia kuin tahrat. Tiheäneuloksisesta kankaasta ei saa niin helposti otetta, mutta kynnenjälkiä saattaa siihenkin syntyä. Tunnet lemmikkisi itse parhaiten ja raapimistottumukset kannattaa ottaa huomioon kangasvalintaa tehdessä. Myös koiran- ja kissankarvat saattavat osoittautua haasteeksi materiaalin kannalta. Terävät karvat pääsevät neuloksen lomaan ja pinta on tällöin vaikeampi pitää siistinä. Pehmeät ja laineilevat karvat jäävät herkemmin kankaan pintaan ja ovat tällöin helpommin puhdistettavissa.
 
Jos olet vakuuttunut, että kotisi tahmatassut saavat kankaan kuin kankaan laikukkaaksi, varmin valinta on tummahko, hieman kirjavapintainen struktuurikangas, joka antaa eniten anteeksi. Jälleen suosittelemme Altamuraa, sillä se täyttää nämäkin vaatimukset. Siitä saat varmimmin siivottua kaakaotahrat pois ja vaikka siihen mustekynällä vähän tulisi merkkailtua, tummempien värien kirjavista pinnoista eivät moiset elämän jäljet erotu.

Kulutuksenkesto eli mitä martindale-luku kertoo käyttäjälle

Martindale-luvulla viitataan hankauksenkestoon ja siitä saa jonkin verran osviittaa miten hyvin kangas kestää käyttöä. Lukema saadaan mekaanisella kokeella, jossa koneellisesti hangataan kangasta pyörivällä liikkeellä. Luku kertoo kuinka monen hankauskierroksen jälkeen pinnasta on kaksi lankaa katkennut. Lukemat eivät ole eri valmistajien välillä aivan suoraan verrannollisia, sillä jokainen valmistaja testaa tuotteensa itse. Lukemasta saa kuitenkin yleisen käsityksen siitä missä luokassa painitaan.
 
Päivittäiseen käyttöön soveltuva lukema on 20 000–25 000 kierrosta. Kaikki vakiokankaamme ovat reilusti tämän yli. Slottsfjordissa martindale-luku on 100 000, mikä on aivan erinomainen. Crevin ilmoittaa Velvetyn arvoksi 200 000 ja sillä uskallammekin suositella sitä lapsi- ja lemmikkiperheisiin.

Valonkesto

Suora auringonpaiste ei ole kankaalle hyväksi. Jos olohuoneeseesi paistaa koko päivän aurinko verhottomasta, UV-suojaamattomasta ikkunasta, verhoilukangas joutuu kovalle koetukselle. Auringonvalo haalistaa ja haurastuttaa mitä tahansa materiaalia, vaikka huonekalu olisikin sisätiloissa. Valonkestoa arvioidaan sisätiloihin suunnatuissa materiaaleissa asteikolla 1–6 ja tämä kertoo siitä, miten hyvin väripigmentit säilyvät muuttumattomina UV-valossa. 4 on hyvä värinkesto, 5–6 on erittäin hyvä valonkesto.

Minkä värinen sohva?

Suurin osa myymistämme sohvista sijoittuu jonnekin luonnonvaalean, beigen ja harmaan asteikoille. Ne ovat monella tapaa turvallisia värejä, sillä esimerkiksi neutraali harmaa ja luonnonvalkoinen sopivat lähes minkä tahansa sisustuksen tai värin kanssa. Runsaan ja kirkkaan värin kanssa huolettaa miten nopeasti siihen kyllästyy. Sohva on suuri hankinta, eikä uutta olla hankkimassa aivan heti uudestaan. Tästä näkökulmasta turvallinen ja hillitty värivalinta on kestävä vaihtoehto. Kesyn sohvan ilmettä voi muuttaa vaihtamalla sisustustyynyjä ja muilla tekstiileillä voi vaikuttaa sisustuksen yleisväriin.
 
Toisaalta jos olet värien ystävä, kotisi kaipaa lisää persoonallisuutta ja esimerkiksi TV-sarjoissa vilahtavat keltaiset sohvat ovat saaneet sydämesi sykkimään sinapinkeltaiselle sametille, anna palaa! Jos vaaleanpunainen on ollut lempivärisi viimeiset 20 vuotta, miksi et valitsisi ihanaa hattaranpinkkiä kangasta? Jos jostakin väristä pitää ja se kutkuttaa sisustussilmää, juuri se voi olla sinun juttusi. Koti sisustetaan ensisijaisesti siellä asujia varten ja koti saa olla asukkaidensa näköinen. Viimeisen vuoden aikana olemme valmistaneet ihania väripilkkuja ihmisten koteihin: on metsän- ja pestonvihreää, sinapin- ja auringonkeltaista ja vaaleanpunaisen eri sävyjä korallista hattaraan. Kukaan ei ole vielä tullut kertomaan, että värikkyys kyllästyttäisi!
 
Vielä yksi näkökulma väripohdintoihin on kokonaan vaihdettavat päälliset. Uutuusmallimme Haihara on verhoiltu kauttaaltaan irrotettavilla päällisillä, joita voimme valmistaa tarvittaessa lisää. Emme myy niitä suoraan hyllystä, sillä kankaiden valikoima on niin valtava. Vaihtopäällisiä saa kuitenkin tilattua Haiharaan meidän asiakaspalvelumme kautta.