Vinkit laadukkaan sohvan hankintaan

Suora sohva, divaanisohva, avokulmasohva vai kulmasohva? Ylellinen ja laadukas nahkasohva vai käytännöllinen kangasverhoiltu sohva, jonka irtopäälliset saa tarpeen tullessa pestyä? Olohuoneen sohvakokonaisuuden hankkiminen on yksi kodin isoimmista kalustamiseen liittyvistä valinnoista. Olemme sinua varten sekä auttamassa valitsemaan juuri teille sopivan kokonaisuuden että valmistamassa sen valitsemillanne kriteereillä.

Miksi tyytyä tavanomaiseen, kun voit saada juuri sen, mitä haluat.

Valmistamme Tampereella omalla verstaallamme käsityönä mittatilaussohvia, jotka täyttävät asiakkaittemme villeimmätkin unelmat. Tutustu mallistoomme ja kerro meille minkälainen on sinun unelmiesi sohva. Me Kustomilla autamme sinua suunnittelussa, sekä kankaan ja istuinpehmeyden valinnassa. 

1. Sohvan paikka kodissa

Huonekalut näyttävät erilaisilta eri tiloissa. Lehtien palstoilla näkyvät hulppean isot sohvat näyttävät pieniltä, kun ympärillä on paljon tilaa. Onkin hyvä mitata esimerkiksi olohuoneesta paikka sohvalle ja jättää sopivasti tilaa sen ympärille. Muista, että meillä voit AR-teknologian (lisätty todellisuus) avulla kokeilla miltä sohva näyttää omassa kodissasi. Lue lisää AR:stä täältä

Et ole yksin. Meiltä voit kysyä vinkkejä ja neuvoa minkä kokoinen ja muotoinen sohva sopisi juuri sinun kotiisi. Voit olla meihin yhteydessä chatillä, tekstarilla, Whatsupilla, sähköpostilla tai soittaa. Voit myös varata ajan jos haluat, että me otamme yhteyttä sinuun. Myös Showroomeihin voi varata meiltä design-tuen mukaan katsomaan vaihtoehtoja ja keskustelemaan tarpeestanne. Me olemme sinua varten ja osaamme auttaa tilan hahmottamisessa ja sohvan sijoittelussa juuri teidän kotiinne.  

2. Mihin ja miten sohvaa käytetään

Yksin vai yhdessä? Istutaanko sohvassa hieman ryhdikkäämmin ja uppoudutaanko siinä klassikkodekkareihin vai onko sohva leppoisa koko perheen löhöilypaikka, jossa jännitetään miten Salkkareissa tai MM-lätkässä käy? Meillä on tarjolla eri istuinsyvyyksiä eri käyttötarpeisiin. Normaalisyvyisissä sohvissa on ryhdikästä istua ja leppoisissa taas löytää itselleen mitä mukavimman loikoiluasennon. Lounge-sohvat ovat todella syvästä istuisyvyydestä johtuen sopivia todellisille nautiskelijoille. Jos sohvaa käytetään nokosten ottamiseen, kannattaa varmistaa myös sohvan pituus. Tutustu eri istuttavuuden vaihtoehtoihin täällä

3. Sopiva pehmeys sohvaan

Perstuntuman pitää olla hyvä. Me olemmekin erityisen ylpeitä siitä, että meidän sohvat ovat loistavia istuttavuudeltaan. Kun pohditaan sohvan istuttavuutta, ihan ensimmäisenä valitaan sohvan istuinsyvyys, jonka jälkeen valitaan sohvan pehmeys. Kustom haluaakin tarjota laajan valikoiman eri istuinpehmeyksiä ilman, että se nostaa hintaa. Valittavana on tukeva, medium ja pehmeä istuinpehmeys. Pieneen lisähintaan saa myös höyhentäytteen ja saat siten maksimoitua luksuksen sohvaasi.

4. Sohvan kankaan valinta 

Saamme hankittua arviolta 95% maailmassa valmistettavista kankaista ja nahoista. Mahdollisuudet ovat siis lähes rajattomat. Kerro meille mitä haluat ja me toteutamme. Tarjonnassa on vakiokankaiden lisäksi mm. seuraavien toimittajien kankaat: Lauritzon's, Nevotex, Orient Occident, Designers Guild, Camira, Scion, Dörflinger & Nickow jne.

Jotta pääset alkuun, olemme kuratoineet vakiokankaiden valikoimaamme joukon laadukkaita ja kestäviä kankaita. Voit tutustua niihin täällä. Kaikissa kangassohvissamme (poislukien vuodesohvat) on selkä- ja istuintyynyissä irrotettavat ja siten pestävät tyynyjen päälliset. Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä ja kysyä lisätietoja materiaaleista.  

5. Tutustu materiaaleihin omassa kodissasi

Materiaaleihin on parasta tutustua omassa kodissa kaikessa rauhassa. Valitse verkkosivuiltamme haluamasi kangas- tai nahkanäytteet ja toimitamme ne maksutta kotiisi. Voit siten tutustua, miltä kankaan sävy näyttää kotisi valaistuksessa ja kuinka hyvin se sopii muuhun sisustukseen. Näytepalat voit tilata täältä. Myös istuin- ja selkätyynyjä saa tilattua kotiin testattavaksi. Tyynynäytteet voi tilata täältä.

6. Laadukas ja vastuullinen sohva

Vertaile materiaaleja ja vastullisuutta myös rungon ja täytteiden osalta. Laadukas sohva on rungoltaan kotimaista sertifioitua täyspuuta ja vaneria. Käyttämämme puu ja puuosat ovat PEFC-sertifioiduista metsistä. Laadukkaista materiaaleista valmistetut huonekalut kestävät käyttöä ja kulutusta. Istuin- ja selkätyynyjen täytteet tulevat nekin meille Suomesta. Siten voimme varmistaa niiden korkean laadun ja hajuttomuuden. Lue lisää vastuullisuudestamme täältä.

7. Käsityön laatu

Laadukkaalle sohvalle on ominaista paitsi laadukkaat verhoilu- ja runkomateriaalit, myös huoliteltu viimeistely.  Ovatko saumat suorat ja kulkevatko ne siististi myös kulmissa? Jos verhoilussa on käytetty kuviollista kangasta, onko kuvio keskitetty oikein? Onko täyte tasainen joka kohdassa? Korkealaatuisessa sohvasssa on kauttaaltaan huoliteltu työnjälki ja saumat kunnossa myös tyynyjen alla. Sohvan osat on hyvin kiinnitetty toisiinsa, eivätkä käsinojat ja jalat heilu tai kitise.

8. Sohvan muuttaminen ja korjaaminen

Muuttuiko asunto ja divaanisohva onkin väärän kätinen? Ei huolta, sillä valmistamme divaanisohvan siten, että sen kätisyyttä voi vaihtaa myös itse. Onko Rekku pureskellut käsinojan uuteen uskoon? Kustomilla on ratkaisu tähänkin. Voimme toimittaa varaosia ja korjata kaikkia toimittamiamme sohvia. Esimerkiksi käsinojan korvaaminen uudella onnistuu omassa kodissa, eikä sohvaa tarvitse toimittaa tehtaalle. Pyrimme kaikissa tekemisessämme pitkäikäisyyteen ja siihen, että valmistamamme tuotteet palvelevat omistajaansa kestävästi ja pitkään. Sekin on osa vastuullisuutta. Lue lisää vastuullisuudestamme täältä. Voit kysyä lisää myös asiakaspalvelustamme.

9. Sohvan toimitus ja sen vaihtoehdot  

Laadukkaaseen sohvaan kuuluu myös laadukas toimitus. Aina ei kannata lähteä itse räntäsateeseen repimään sohvaa peräkärryn kanssa kun tarjolla on mukavampiakin vaihtoehtoja. Meiltä saat sohvan kuljetettuna omalle kotiovellesi tai jopa sisään asti kannettuna, asennettuna ja pakkauksetkin pois vietynä. 

Varmista, että uusi sohva mahtuu sisään ulko-ovesta, väliovista ja porraskäytävästä. Haasteeksi muodostuu useimmiten pituus. Sohva kannetaan useimmiten "selällään", jolloin se on kapeampi. Selkä- ja istuintyynyt sekä jalat voidaan irrottaa asuntoon kuljetuksen ajaksi. Kuljetusasennossa ilman jalkoja ja tyynyjä Kustomin sohvat ovat pääsääntöisesti 55 cm leveitä. Jos epäröit asian kanssa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Voimme kuljettaa sohvan paikalle myös osissa ja tehdä kasauksen paikan päällä.  

10. Kotimaisuus  

Suomalainen työ on korkealaatuista ja kotimainen tuote on eettinen ja ekologinen valinta. Valmistamme huonekalumme käsityönä Tampereella ja jokainen sohva valmistetaan meillä alusta loppuun. Tämä takaa laadun ja huolellisen työnjäljen, sillä jokaisen työvaiheen hoitaa ammattilainen pieteetillä omin käsin. Lähituotteessa on sekin hyvä puoli, että saatavilla on varaosia ja pienten muutosten tekeminen jälkikäteen on mahdollista. Kun sohva valmistetaan mittatilaustyönä, voit vaikuttaa kaikkiin valintoihin ja toimia oman elämäsi designerina. Laadukas sohva kestää aikaa, käyttöä ja katseita.