sohvan hoito-ohjeet

Kangassohvan hoito-ohjeet

Jotta uudesta sohvastasi olisi iloa mahdollisimman pitkäksi aikaa, kannattaa siitä pitää hyvää huolta. Sohvamme on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja ne on tehty kestämään käyttöä. Näillä vinkeillä saat kangassohvasi pysymään siistinä ja se säilyy kotisi lempipaikkana kauan.

Viikoittainen imurointi puhdistaa irtoroskat ja pölyn sohvan pinnasta. Useissa imureissa on mukana tekstiileille sopiva imupää, sekä kapea, pitkävartinen suulake, jolla pääsee käsiksi ahtaimpiin paikkoihin. Imurin teho tulee säätää matalaksi, jottei imu avaa kuituja liikaa. Täydellä teholla imurointi kuluttaa pintaa liikaa. Istuin- ja selkätyynyt käydään läpi ja imuroidaan myös tyynyjen alta, sekä käsinojien kapoisista väleistä. Raikkaamman tuoksun tyynyihin saa tuulettamalla niitä ulkoilmassa

Mikäli taloudessa on lemmikkejä, sohvaa voi pitää siistinä myös tekstiileille suunnatuilla harjoilla. Samettipintainen harja, paperinen tarrarulla tai kestorullaharja keräävät tehokkaasti lemmikin karvat ja muun pölyn.

Sohvissamme on istuin- ja selkätyynyissä irrotettavat päälliset. Ne voidaan pestä koneessa tai käsin kunkin kankaan pesuohjeiden mukaan. Osaan kankaista käy ainoastaan kemiallinen pesu, joka suoritetaan pesulassa. Tyynynpäälliset kannattaa asentaa takaisin hieman kosteana, sillä päälliset ovat hyvin napakat ja kankaan rakenne menee pesussa aina hieman kasaan. Tyynyjä itsessään ei tule pestä.

Konepestävät päälliset tulee latoa koneeseen väljästi, jotta teräviä ryppyjä ei syntyisi. Käännä päälliset nurin ja vedä vetoketju kiinni niin pitkälle, että saat sen vielä avattua. Tämä suojaa kankaan pintaa hankaukselta, jota konepesussa väistämättä syntyy. Valitse ohjelma, jossa linkous ei ole nopein mahdollinen – linkous synnyttää ryppyjä erityisesti kankaisiin, joissa on korkea puuvillaprosentti. Myös käsin pestessä pesuaineena kannattaa käyttää nestemäistä pesuainetta, sillä se liukenee veteen nopeasti. Pesuainetta kannattaa annostella niukasti, mikäli päälliset eivät ole erityisen likaisia.

Nahkasohvan hoito-ohjeet

Käytämämme semianiliininahka on nahka, joka on värjäyksen jälkeen sävytetty läpikuultavilla väreillä. Sen luonteeseen kuuluvat myös tietyt epätasaisuudet. Läpivärjäyksen lisäksi peitevärjätyn nahan pinnassa on erivahvuisia värikerroksia. 

Muista imuroida säännöllisesti ja pyyhkiä pölyt nahkahuonekalusta nihkeällä siivouspyyhkeellä tai sienellä. Käytä vain verhoilunahalle tarkoitettuja puhdistus- ja hoitoaineita tai saippualiuosta. Erilaiset yleispuhdistusaineet voivat aiheuttaa vaikeasti korjattavia vaurioita.

Vinkkejä tahranpoistoon kangassohvasta

Tahranpoisto kannattaa suorittaa mahdollisimman pian tahriintumisen jälkeen. Istuin- ja selkätyynyissämme on irrotettavat päälliset ja usein on viisainta poistaa tyyny ennen tahranpoistoa. Rasvatahroihin tepsii usein parhaiten laimennettu käsitiskiaine. Laita tahran kohdalle kankaan alapuolelle valkoinen pyyhe ja painele tahraa varovasti laimennettuun käsitiskiaineeseen kastetulla puhtaalla sienellä tai kankaalla. Kannattaa edetä tahran ulkoreunasta keskustaa kohti, jottei tahra leviä.

Puhdistuskemikaalien kanssa tulee olla varovainen ja kaikkia puhdistamiseen tarkoitettuja aineita kannattaa kokeilla ensin johonkin mahdollisimman näkymättömään kohtaan, esimerkiksi tyynyn vetoketjupuolelle. Osa kemikaaleista saattaa vaalentaa kankaan väriä. Hankaamista kannattaa välttää niin pitkälle kuin se on mahdollista, sillä se saattaa rikkoa kuituja ja saada kankaan näyttämään laikukkaalta.

Höyhentäytteet

Höyhentyynyjä kannattaa pöyhiä viikottain esimerkiksi siivouksen yhteydessä. Useimmiten riittää tamppaus. Jos istuintyynyt tuntuvat kovin epätasaisilta, voi ne avata, irrottaa vaahtomuoviydin ja ravistella höyhenet tasaisesti pitkin tyynypussia.

Punaviinitahran poisto kangassohvasta

Punaviinitahra kangassohvassa on viheliäinen ja se kannattaakin hoitaa välittömästi. Tyynyosaan osunut tahra on kuitenkin mahdollista saada pestyä pois. Irrota tyyny ja laita se tasaiselle, puhtaalle alustalle. Ripottele tahran päälle suolaa ja sumuta hienoisesti haaleaa vettä päälle. Anna suolan sulaa ja vaikuttaa hetken ja pese ohjeen mukaan. Pesuainetta kannattaa käyttää vain niukalti.

Mikäli punaviini on osunut käsinojaan tai muuhun kiinteään verhoiluun, vahinko saattaa olla pysyvä. Voit kokeilla suolaa ja sumuttamista, ja sitten imeyttää varovasti tahraa puhtaaseen kankaaseen, esimerkiksi pyyhkeeseen. Mikäli huonekalu on kertakaikkisen pilalla, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin katsotaan, onko huonekalu vielä pelastettavissa korjaamalla vaurioituneet osat.

Vinkkejä tahranpoistoon nahkasohvasta

Painele mietoon saippuaveteen kostutetulla siivouspyyhkeellä tai sienellä, älä hankaa. Älä käytä bensiiniä ja liuotepuhdistusaineita tai emäksisiä ja happamia puhdistusaineita. Erilaiset hankausaineet saattavat vahingoittaa nahkaa. Huolehdi sopivasta ilmakosteudesta, sillä kuivailma saattaa aiheuttaa nahan kuivumista ja halkeilua. Vältä väriä päästäviä vaatteita vaalean nahan yhteydessä. Vältä myös hiuksista ja käsistä erittyvän rasvan pinttymistä nahkaan. Nahkaa ei tule kastella eikä kastunutta nahkaa saa hangata.

Yleiset käyttöohjeet

Huomioi huonekalun käytössä seuraavat turvallisuustekijät:

Asenna huonekalun jalkoihin mukana tulleet suojukset. Vaihda niitä uusiin muutaman vuoden välein. Valitse silloin suojus, joka on materiaaliltaan käyttötarkoitukseen sopiva.

Mikäli sohva heiluu ja kitisee, ratkaisu löytyy sohvan jaloista. Ensimmäisenä kannattaa kiristää jalat. Seuraavaksi tulee tarkistaa, että sohva on lattialla tasaisesti. Jos sohva on osittain maton päällä, saattaa joku jalka jäädä ilmaan. Jalkojen alapinnoissa olevien pehmustehuopien tulee olla paikoillaan ja vaihtaa ne aika ajoin uusiin. Jalan ja rungon välissä on pieni muovinen prikka, jonka poistamalla tai niitä lisäämällä voit hienosäätää jalan korkeutta tarvittaessa. Idyllisen vanhoissa asunnoissa lankkulattiat kun saattavat olla hiukan vähemmän suoria. Jos asia jää kuitenkin sinua askarruttamaan, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Sohvaa ei tule nostaa toisesta päästä pystyyn siten, että paino jää toisessa päässä jalkojen varaan. Tämä voi murtaa jalkojen tukipisteen. Jos on tarve nostaa sohva pystyyn, laittakaa jokin tuki alle.

Älä istu käsinojalla, äläkä kuormita sohvaa liikaa. Tarkista silloin tällöin, että jalat ja käsinojien pultit ovat edelleen hyvin kiristettyjä.

Varmista, että lattiamateriaalisi kestää ilman painaumia huonekalujen jalkojen kuormitukset. Varmista myös ettei värillinen huonekalu- tai suojausmateriaali jätä jälkiä lattiaan.

Älä koskaan sijoita huonekalua voimakkaaseen auringonvaloon tai vasten lämmityslaitetta. Sijoita huonekalu huoneeseen siten, että se ei ole altis ylimääräiselle kolhiutumiselle. Vältä siis sen sijoittamista kulkureitille ja etteivät esimerkiksi aukeavat ovet kolhi sitä.

Kiinnitä erityisesti huomiota vuodesohvan mekanismin oikeaan käyttötapaan. Älä avaa mekanismia väkisin. 

Olemme täällä teitä varten. Mikäli jokin askarruttaa hoito-ohjeiden suhteen tai tarvitsette varaosia, ottakaa yhteyttä niin autamme mielellämme.

Kustom-merkki

Jokaisessa sohvassa on käsinojaan upotettu magneettikiinnitteinen laatta, jossa on Kustom-merkin lisäksi yksilöllinen numerosarja. Laatan voi irrottaa, mutta se kannattaa säästää, sillä numeron avulla saa asiakaspalvelua juuri tähän tuotteeseen, vaikka omistaja olisi vuosien varrella vaihtunut.

Merkki on leveydeltään 63 mm ja korkeudeltaan se on 47 mm. Mitoissa on otettu huomioon TUKESin ohjeet tukehtumisvaaraa koskien. 

Mikäli kohteessa on pieniä lapsia, voi merkin kuitenkin varmuuden vuoksi irroittaa. Merkin irroittaminen ei jätä jälkiä tuotteeseen. 

Kustom-merkit on valmistettu käsityönä Tampereella.