Tarinat

Kannattaa suosia kotimaista!

Sohvan vaihto on ollut meillä mieheni kanssa jo pitkään mielessä. Ajatuksena oli hankkia kotimainen sohva, joka kestäisi edellistä sohvaa paremmin kissan kynsiä ja muutakin elämää. Pitkän harkinnan jälkeen päädyimme Kustomiin, sillä heidän sohvistaan löytyi meille kooltaan ja muotoilultaan paras vaihtoehto. Koska halusin koeistua sohvan, kävimme Tampereen showroomissa katsastamassa eri pehmeyksiä ja verhoiluvaihtoehtoja. Saimme erittäin hyvää palvelua, meille käytiin jopa hakemassa kangasmalli erikseen verstaalta, kun innostuimme Lauritzonin upeasta Dylan-kankaasta, joka ei kuulunut perusmallistoon! Sohva saapui jopa hiukan etuajassa ja se on täysin odotuksiemme mukainen pehmeä löhösohva samettisen sileällä pinnalla.

Muotka-sohva on selvästi laadukkaasti tehty, sen runkorakenne on tukeva ja ompelutyöt viimeisteltyjä. Mikäli joskus kyllästymme pehmeisiin tyynyihin tai sohvamme sammalenvihreään väriin, voimme tilata uudet tukevammat tyynyt tai verhoiluttaa koko sohvan uusiksi Kustomilla. Kissamme ei ole innostunut samettisen sileän kankaan raapimisesta, vähän sitä alkuun kokeili, mutta mitään purkautumia ei kankaassa tämän jäljiltä näy. Kustomia ja upeaa Muotka-sohvaa voin lämpimästi suositella kaikille, siksi annan täydet viisi tähteä! Jenny ja Lauri, Sastamala

 

Divaanisohvan valintakriteerit

Sohva asettuu asunnossamme keskikerrokseen, jossa on keskeisin seurustelupaikka. Olohuoneen läheisyydessä on ruokapöytä, lukunurkkaus ja esteetön näkymä avokeittiöön. Tila on mahtava kuuden metrin huonekorkeuksineen ja olisi yksinkertaisesti väärin rikkoa tilan hienous huonolla sohvavalinnalla.

Sohvan piti siis ehdottomasti näyttää hyvältä ja olla samalla laadukas ja mukava. Meille sohva on paikka, jossa rentoudumme päivän päätteeksi. Kauneus on tunnetusti katsojan silmissä ja olikin haastavaa löytää sopivaa vaihtoehtoa, joka täyttäisi kaikki vaatimukset.

Sohvan ulkonäön ja mukavuuden lisäksi laatu oli meille avainasemassa päätöstä tehdessä. Osana vastuullista ostopäätöstä koimme tuotteen kotimaisuuden sekä työn että materiaalien osalta. Lisäksi iso merkitys oli rungon 20-vuoden takuulla. Ostamalla laatua kuormitamme vähemmän ympäristöä ja tietysti pitkässä juoksussa myös lompakkoa!

Kustomoitua sohvaa valitessa pitää huomioida

Koko kustomointiprosessi sai alkunsa haastavasta tilasta. Sohvan leveys tulisi olla tasan 215 cm ja kuitenkin kantaa pitkää divaaniosaa hyvin. Koska leveys oli rajallinen, oli käsinojien leveys yksi haasteellinen osatekijä, sillä istumatilaa ei haluttu menettää käsinojien leveyden vuoksi. Tästä syntyi ajatus, että on löydettävä mittojen mukaan valmistettava divaanisohva. Lopulta kävi niin, että Kustomin valikoimasta löytyi lähes suoraan meille täydellisesti sopiva Leppoisa Lakka -divaanisohva.

Valitsemillamme jaloilla sohva sai juuri haluamamme ilmeen ja valmis koko osoittautui perusmittojen osalta juuri täydelliseksi. Istuintyynyjen määrän valinnalla onnistuimme saamaan sohvasta isomman tuntuisen. Divaaniosaa oli tarkoitus pidentää entisestään, joka sekin olisi onnistunut, mutta yhdessä myynnin kanssa järkeilimme, että normaalimittainenkin voisi tilanteessamme toimia ja päädyimme täysin oikeaan lopputulokseen.

Ulkonäköön liittyvä muokkaus tehtiin istuintyynyjen leikkaukseen liittyen. Istuintyynyn alareunan leikkaus tehtiin niin, ettei varsinainen tyynyosa jatku sohvan rungon ulkopuolelle. Tätä ehdotettiin täysin ylimääräisenä vaihtoehtona, joka ei olisi meille tullut edes mieleen. Jälkeenpäin ajateltuna se on ollut meille kaikista tärkein muokkaus!

Divaanisohvan kankaan valinta

Jotain tekemästämme kattavasta selvitystyöstä kertoo se, että tilasimme lopulta vain kaksi eri sävyistä näytepalaa kankaista. Olimme näiden suhteen jo varmoja, mutta saimme kuitenkin postissa neljä erilaista näytekangasta: kaksi sävyä, mutta eri pintamateriaalein. Ja niinpä päädyimme valitsemaan kankaan, joka lähetettiin meille Kustomilta ylimääräisenä. Se olikin omaan makuumme selvästi paras!

Terveiset sohvan hankkimista miettiville (1/2)

Sohva on iso osa kotia, ja koti on iso osa elämää. Sohvan valinnassa kannattaa oikeasti nähdä vaivaa. Kun valinnan tekee harkiten, ei sohvaa katsoessa tarvitse jossitella. Kustomoimalla saat juuri sellaisen sohvan kuin haluat.

Tähän mennessä ei ole kulunut vielä yhtäkään päivää, jolloin en ihastelisi sohvan ulkonäköä tai vähintään kerran päivässä siihen istuessani toteaisi, että onpa meillä muuten todella mukava sohva.

Hinta-laatusuhde Kustomilla on huippuluokkaa, eikä sohvaan satsaaminen tarkoita kovinkaan suurta rahallista sijoitusta tässä tapauksessa. Kun huomioi tuotteen elinkaaren, sen merkityksen osatekijänä sisustusta ja ennen kaikkea sen käyttötarkoituksen, on Kustomin sohva ollut huonekaluvalinnoistani ylivoimaisesti paras.

Terveiset sohvan hankkimista miettiville (2/2)

Voin vilpittömästi suositella Kustomia. He auttavat kaikissa mieltä askarruttavissa kysymyksissä ja lunastivat kaikki odotukset sohvaan liittyen. Sohvan toimituksessakin tuli vielä esiin tekijöitä, jotka entisestään vahvistivat positiivista ostokokemusta. Divaaniosan kiinnitysraudat on sohvarungon sisäpuolella tarkoittaen käytännössä sitä, että sohvan kiinteästä divaaniosasta huolimatta se on siirrettävissä toiselle puolelle sohvaa jälkiä jättämättä. Näinhän ei todellakaan suurimmassa osassa markettisohvia ole, vaan kiinnitysraudat jäävät etuosaan näkyville divaaniosan vanhalle paikalle.

Tämän lisäksi sohvasta löytyy magneettikiinnitteinen lätkä, joka sisältää sohvan tuotenumeron. Sen avulla Kustomilla nähdään kaikki sohvaan liittyvät tiedot ja tämä helpottaa myöhemmin sohvaan liittyvää asioimista, on kyse sitten uusista tyynyistä tai vaikka kokonaisuutta täydentävästä divaanista tai nojatuolista. Tämän kaiken lisäksi ostamalla Kustomilta sohvan, tuet suomalaista työtä monipuolisesti - ja saat laadukkaasti tehtyä käsityötä!

Samuli ja Lakka-divaanisohva paritalon oleskelutilaan

Muutin kihlattuni kanssa kerrostalokaksiosta kolme kertaa isompaan paritaloon, joka soveltuu meille pitkäksikin aikaa. Nyt pandemia-aikana kodin merkitys on korostunut entisestään, sillä siellä opiskellaan, harrastetaan ja työskennellään. Kun kotona vietetään paljon aikaa, on erityisen tärkeää, että siellä on viihtyisää. Kodin on tunnuttava kodilta, kun vaihdan vapaalle. Tästä syystä oli selvää, että kiinnitämme erityistä huomiota huonekalujen valintaan. Niinpä lähes kaikki vanhat huonekalut myytiin ja hankittiin uudet tilalle. Seuraavaksi kerron sohvan hankintaprosessista ja kokemuksistani Kustomin kanssa.

Divaanisohvan valintakriteerit (lue lisää)

Kustomoitua sohvaa valitessa pitää huomioida (lue lisää)

Divaanisohvan kankaan valinta (lue lisää)

Terveiset sohvan hankkimista miettiville (lue lisää)

Helle-kulmasohva sopivalla pehmeydellä selkävaivaiselle

"Halusimme mittatilaussohvan, sillä tarpeeseemme ei löytynyt valmista ratkaisua huonekaluliikkeistä. Tila määritteli koon hyvinkin tarkkaan ja halusimme sohvasta tukevan istuttavan. Kustomilta saimme juuri oikean kokoisen sohvan oikealla istuinkovuudelle. Kun saimme vielä kankaaksi juuri haluamamme, niin lopputulos on meille täydellinen." Ravintoloitsija Mika Roito, Lempäälä

Howard-nojatuoleja, -sohvia ja raheja erikoismitoilla ja -kankailla

"Rakensimme perheellemme uutta omakotitaloa oheisrakennuksineen ja halusimme perinteisen Howard-tyylin nojatuoleja, sohvia ja raheja. Kustomin tarjoama erittäin laaja kangasvalikoima, osaaminen, palvelu ja mahdollisuus vaikuttaa mittoihin olivat meille tärkeitä tekijöitä valitessamme toimittajaa. Huonekalujen toimituksen jälkeen istuimme tunteja eri huoneissa ihastellen niitä. Kustom saa meiltä täydet viisi tähteä ja täydet suositukset." - Tarja ja Antti, Ylöjärvi

Divaanisohvaan leveämpi divaaniosuus kestävällä kankaalla

"Haimme valoisaan olohuoneeseemme divaanisohvaa eikä sopivaa kerta kaikkiaan löytynyt. Mitat olivat suurin haaste koska halusimme tarkasti varattuun paikkaan sopivan kokonaisuuden, jossa silti mahtuisimme molemmat divaanille. Lopulta löysimme Kustomille ja kävimme showroomissa koeistumassa malleja ja ihastuimme juuri valikoimaan tulleeseen kankaaseen. Saimme täsmälleen mitä toivoimme, juuri meille käsityönä tehdyn huikeuden paikalleen kasattuna. Emme voisi olla tyytyväisempiä!" - Marjaana ja Calle, Helsinki