Lemmikkiystävälliset verhoilukankaat

 

Jos sydänkäpysesi on nelijalkainen, verhoilukankaan valinta voi tuntua haasteelliselta. Kissat ja koirat kuluttavat sohvaa eri tavalla kuin ihmiset. Petiä kuopsuttava koira haastaa hankauksenkeston ja kynsiään raivokkaasti teroittava kissa saattaa repiä sidoksesta langat katki. Jotakin on kuitenkin tehtävissä oikealla kangasvalinnalla.

Kestävyydeltään ja helppohoitoisuudeltaan Alcantara on verhoilukankaiden kruunaamaton kuningatar. Sitä on saatavilla kahta eri laatua, joista toisen martindale-arvo on 100 000 ja julkitilalaadun 150 000 sisältäen palosuojauksen. Se kestää vesipesun 30 asteessa ja yleisesti tahrat lähtevät miedolla saippuavesiliuoksella pyyhkien. Alcantaran pinta on ihanan mokkamainen ja sen pintanukkaan ei jää kuvioita. Usein valinnan esteeksi muodostuu Alcantaran korkea hinta. Vakiokangasvalikoimassamme on kuitenkin vaihtoehtoja, jotka eivät nosta hintaa.

Koira sohvalla

Lemmikkiystävälliset vakiokankaamme

Sametti on hyvä valinta lemmikkikotiin. Se on helppo pyyhkiä puhtaaksi ja irtokarvat lähtevät hyvin vaateharjalla. Korkea nukka suojaa kankaan sidosta ja karvat jäävät sen pinnalle. Vakiokankaamme Avelina on juuri tällainen tiivis, korkeanukkainen samettikangas. Se on vesipestävä ja kulutuksenkestoltaan hyvä. Avelinan pintaan saattaa kuitenkin jäädä kynsien jälkiä raapivan kissan tai kuopsuttavan koiran kanssa.

Jewel on yksi myydyimpiä kankaitamme. Sen eläväinen, hehkuva samettipinta tuo eloa olohuoneen nurkkaan, eikä nanokäsitelty pinta ole herkin turmeltumaan. Nukka on lyhyehkö ja sileä. Kankaasta lähtee irtolika helposti ja tarvittaessa sohvatyynyjen päälliset voi pestä puhtaiksi.

Nevotexin Eros on upean hehkuva kangas, jossa on 43 värivaihtoehtoa. Samettinen, ylellinen, eläväinen pinta on tiiviiksi kudottu ja lyhytnukkainen. Lenkitön nukka toimii hyvin lemmikkikodissa, sillä pinta on vaikeampi saada rikki. Kankaan hankauksenkesto on hyvä ja sen saa pestä hellästi 30 asteessa.

Nevotexin Slottsfjord on loistava valinta lemmikkikotiin. Siinä on erinomainen kulutuksenkesto ja vesipesu sallittu 60 asteessa. Slottsfjord näyttää hieman villalta, mutta on 100 % polyesteriä ja tiivis pinta kestää käyttöä.

Orientilla on useita laadukkaita kankaita ja esimerkiksi Altamura on kuituun saakka likaahylkiväksi käsitelty AquaClean-kangas. Sen hankauksenkesto on erinomainen ja kangas on helppo pitää puhtaana kostealla liinalla pyyhkimällä. Kankaan kude on kuitenkin melko löyhä, joten kissaperheeseen tämä ei kenties ole ykkösvaihtoehto. Altamura on meillä vakiokankaana ja sen paloturvallisuusluokitus sallii sen käytön myös julkitiloissa.

Lemmikkikotiin sopivia erikoiskangasvaihtoehtoja

Toinen Orientin huippukangas on Mystic, jonka hankauksenkesto on erinomainen. Tämäkin kangas on vesipestävä ja AquaClean-käsitelty. Sen likaahylkivyys ei ole Altamuran tasoa, mutta se on pehmeämpi ja tiheämmin kudottu vaihtoehto. Mystic menee hyvin kotitaloudessa, jossa lemmikit eivät kynsi liikoja. Myös Orientin Bellagio on lapsi- ja lemmikkikotiin soveltuva kangas. Siinä yhdistyy käytännöllisyys ja esteettisyys, sillä sen samettimaisen pehmoinen pinta kestää hyvin kulutusta ja saatavilla on 30 murrettua, tyylikästä väriä.

Lauritzonin Deluxe on lapsi- ja eläinperheen suosikkikangas. Kankaan saa pestä 60 asteessa ja sen hankauksenkesto on erinomainen. 60 asteen pesu ei ole yleinen ominaisuus verhoilukankaille ja se tekeekin tästä tahmatassunkestävän materiaalin. Kankaan pinta on tiivis ja samettinen. Koska pinnasta ei kovin helposti saa otetta, tämän kissankestävyys on parempi kuin monien muiden kankaiden. Nevotexin Glam on tuntumaltaan samantyyppinen kangas. Sen hankauksenkesto on erinomainen ja sen saa pestä 40 asteessa. Myös Lauritzonin Dylan on lemmikkiperheisiin myyty kangas ja sen samettinen pinta kestää kulutusta, eikä tarjoa kissallekaan kynsittävää. Tummempiin väreihin jää kyllä helpommin kuvioita ja tassunjälkiä, kuin esimerkiksi lyhytnukkaisempaan Deluxeen.

On hyvä muistaa, että mikään materiaali ei ole pomminvarma. Jos lemmikki oikein asiakseen ottaa, myös Alcantaran ja nahan saa rikki. Kustom-sohva on siitä hyvä valinta, että voimme tehdä korjauksia jälkikäteen. Jos koira pureskelee käsinojan hajalle, voimme tehdä tilalle uuden. 

Lemmikkikodissa on mahdollista pitää kaunista kangassohvaa. Tarvittaessa arimmat kohdat voi suojata, vaikkapa käsinojan irtopäällisillä. Kissaa voi yrittää karkottaa tarkoitukseen valmistetulla suihkeella tai peittää hyökkäyksen kohteena olevat kohdat torkkupeitolla.